Doel

Het goede doel : Oncologie

Oncologie, voor velen een onbekend woord, is de mooiere benaming voor kankerkunde.

Onze opbrengst hebben we jaarlijks gedoneerd aan de afdeling oncologie van het AZ Turnhout. Onze opzet is voornamelijk om financieel tussen te kunnen komen in behandeling van kanker. Gelukkig zijn de standaardbehandelingen allemaal terugbetaald door instanties zoals de ziekenkas en het RIZIV. Een groot deel van onze donaties zijn hier wel reeds voor aangewend, maar we zijn ook op zoek gegaan naar alternatieven.

Hardtorfz - Matthias - Vlag oncologie

Eén van die alternatieven is het aanbieden van een pakket met preventieve huidbeschermende producten. Deze pakketten worden gratis meegegeven aan patiënten die in de nabije toekomst bestraald zullen worden. Bij een bestraling wordt de huid immers sterk beschadigd en dat kan zeer pijnlijk zijn. Het preventief gebruik van deze producten vermindert dat effect.

Een bijkomend voordeel van dit alternatief is dat de bestralingen van de ZNK (Ziekenhuis Netwerk Kempen – Turnhout, Mol, Geel, Herentals) allemaal plaatsvinden in het AZ Turnhout. Onze pakketten helpen dus ook mensen die in behandeling zijn in deze andere ziekenhuizen.

Een volgende mogelijke route die we kunnen bewandelen, is het steunen van de programma’s: pre-oncologische en oncologische revalidatie, alsook het steunen van een nieuw project: oncofitness. Voor meer informatie hierover, verwijzen we u graag door naar de website van het AZ Turnhout.

ONTDEK HOE WIJ HET VERSCHIL MAKEN!

Bekijk onze projecten en lees meer over hoe onze initiatieven patiënten ondersteunen. Klik op de knop om meer te weten te komen over onze impact en realisaties.