Geschiedenis

Hoe is Hardtorfz ontstaan

Op 24 april 2014 overleed Matthias op 20-jarige leeftijd aan de ziekte van Hodgekin, een vorm van lymfeklierkanker.

Matthias was een groot liefhebber van een muziekstijl die we het best omschrijven als “harder styles”. Toen hij vernam dat hij kanker had, heeft hij dan ook toevlucht en troost gezocht en gevonden in deze muziek. Hij leefde om te feesten en dat hebben ze hem niet kunnen afnemen. Zelfs toen hij niet in staat was om op eigen kracht het grootste evenement van de harder styles in het Sportpaleis voor een laatste keer te beleven, was hij er niet van weg te houden. Met een rolstoel kwam hij aan op het middenplein tussen een grote massa feestvierders en heften omstaanders hem volledig mee de hoogte in.

Hardtorfz - Matthias - Rolstoel - Reverze
Hardtorfz - Matthias - Hartje

Tijdens zijn ziekte werd hem al lachend een feestje ter zijner nagedachtenis beloofd en zijn vrienden wilden hun woord houden. Anderhalf jaar na zijn overlijden werd HardTorfz voor de eerste keer georganiseerd op zijn verjaardag: 31 oktober. Het bleek een waar succes en de vraag van bezoekers naar een volgende editie liet dezelfde avond al van zich horen. Hierdoor hebben we de vereniging HardTorfz opgericht.

Ondertussen is HardTorfz sterk gegroeid en organiseren we elk jaar ook een evenement voor familie, vrienden en kennissen van Matthias.