Realisaties

Dit is waarvoor we het doen !

Walk for Jason

We hebben een schenking kunnen doen van €3.000 aan het evenement “Walk for Jason”, meer info hierover kan je via deze link vinden.

Deze donatie helpt bij het ondersteunen van Jason, die een zware strijd tegen kanker voert en onlangs een complexe operatie en radiotherapie heeft ondergaan.

We zijn verheugd te kunnen melden dat Jason’s kanker inmiddels in remissie is.

Walk for jason - Hardtorfz

2 Televisies Isolatiekamers AZ Turnhout

Walk for jason - Hardtorfz

Daarnaast hebben we twee televisies geïnstalleerd in AZ Turnhout, in twee isolatiekamers op de dienst Oncologie.

Deze televisies zijn voorzien van een Netflix-abonnement en een gratis abonnement aangeboden door TV Vlaanderen, om het verblijf voor patiënten iets aangenamer te maken.

Hydrotherapie – Aquagym

We hebben via Alegria VZW ook bijgedragen aan 10 sessies hydrotherapie bij AZ Turnhout, die essentieel zijn voor het herstel van patiënten. Hydrotherapie helpt bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de bloedsomloop en het bevorderen van spierontspanning. Deze therapie is bijzonder effectief voor oncologische patiënten omdat het de mobiliteit en algehele welzijn kan verbeteren, wat cruciaal is tijdens het herstelproces. Daarbij hebben wij de niet recupereerbare kosten voor onze rekening genomen, zodat patiënten zonder extra financiële lasten kunnen profiteren van deze belangrijke behandelingen.

Snoezelkar

Walk for jason - Hardtorfz

Naast deze initiatieven zijn we ook verheugd te melden dat we een snoezelkar in bestelling hebben. Een snoezelkar is een mobiele eenheid uitgerust met verschillende zintuiglijke stimulatiemiddelen zoals zachte verlichting, rustgevende muziek, geurverspreiders en tactiele objecten. Deze kar is ontworpen om een kalmerende en ontspannende omgeving te creëren voor patiënten, wat bijzonder belangrijk is voor mensen die te maken hebben met stress, angst of pijn. De snoezelkar zal vooral worden ingezet op de oncologieafdeling, waar hij kan bijdragen aan het emotionele en fysieke welzijn van de patiënten tijdens hun herstelproces.

2 Boekenkarren

We zijn ook blij om aan te kondigen dat we twee boekenkarren in bestelling hebben. Deze karren zullen gevuld worden met een breed scala aan boeken, tijdschriften en andere leesmaterialen, speciaal geselecteerd om patiënten op de oncologieafdeling afleiding en plezier te bieden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Lezen kan een belangrijke bron van ontspanning en mentale stimulatie zijn, wat bijdraagt aan het algehele welzijn en herstel van de patiënten. De boekenkarren zullen regelmatig worden bijgewerkt om een gevarieerd aanbod te garanderen.

IOPI toestellen

Walk for jason - Hardtorfz

Onlangs hebben we de bestelling van twee IOPI-toestellen (Iowa Oral Performance Instrument) toegezegd. Deze geavanceerde apparaten worden gebruikt voor het meten en verbeteren van de tong- en lipkracht, wat essentieel is voor patiënten die herstellen van kankerbehandelingen die hun slikvermogen en spraak hebben aangetast. Door deze toestellen aan te kopen, kunnen patiënten ze lenen en hun oefeningen thuis uitvoeren, zodat ze niet steeds naar het ziekenhuis hoeven te gaan. Dit maakt hun revalidatieproces veel toegankelijker en minder belastend.

DONATIES

Overhandiging cheque 2015

Overhandiging cheque 2016

Overhandiging cheque
2017

Overhandiging cheque 2018